torstai 3. huhtikuuta 2014

Ohjattu agilitytreeni to 03.04.2014

Tämä treeni oli vähän niinkuin viimeistelyä lauantain agilitykisoja varten. Tuntui hassulta tehdä ykkösluokan rataa, kun yleensä radat  ovat yhtä pyöritystä ja esteitä voi olla yli kolmekymmentä radalla. Simppelirata, mutta kyllä tästäkin löysi haasteita ja parannettavaa ohjaamisessa. Varsinkin kun ajattelin että tästä on pakko vetäistä heti nollarata tai ei kisoissakaan tule mitään niin tottakai huutelin varmuuden vuoksi vähän joka käännöksessä koiralle jotain ja varsinkin silloin kun koiran on riman päällä ja nehän tulee silloin ryminällä alas. Hauskaa mitä jännitys saa aikaan omaan ohjaamiseen.

No tämän jälkeen rauhoituttiin ja ohjaaja laittoi suun suppuun radalla olleessaan. Kasi esteen takaa leikkaus onnistui heti paremmin, kun rytmitin oman liikkeeni enkä rynninnyt koiran perässä, sama homma yleensä koko radan suhteen kun ohjasin hiljaa ja vain jarrua tarvittaessa suhahdin koiralle sekä kontaktikäskyt. Eteneminen oli niin sujuvaa ilman ylimääräisiä säätöjä.

Yleensäkin sanoin Jytinälle radalla mitään vain nro 15 ennen putkeen menoa putkijarru suhinan, koska siitä oli kääntö kepeille. Siinä käsky kepit ja miten hienosti se ne hakikaan =D Siitä liikkeen mukana vein pituudelle ja ennen nro 18 estettä sanoin vain jo putkeen. Kun koira oli putkessa lähdin jo menemään ja sanoin vain kiipee/ota puomille. Samat käskyt tietysti A-esteelle ja loppu meni ihan hiljaa täysillä juosten. Oli niin magee rata et itseluottamus kasvoi ohjaajalla. Nyt kun vain muistan kisoissa pysyä rauhallisena ja mölisemättä ylimääräisiä radalla.

Huomaa itsekin että oma ohjaaminen on rauhallista ja tarkempaa, kun olen hiljaa. Pystyy itsekin keskittymään paremmin ja samoin koira, kun ohjaaja ei häiriköi.

Oli tässä treenissä myös parannettavaa miun valssien suunnissa. Nro 5 ja 6 esteiden välissä vedin valssin liian oikealle ja tein koiralle turhaa mutkaa. Sama homma oli puomin jälkeisen esteen valsilla, kun suunta vei jonnekin keskikentälle eikä A-esteelle. Mulla menee pyörähdyksissä vieläkin vähän suuntavaisto sekaisin, mutta tästä sitä koko ajan petrataan. Kiitos Jari, todella kivat tsemppitreenit ennen kisoja!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti