torstai 23. elokuuta 2012

Kääpiöryhmä tokokokeessa

Jytinän  tokoura alkoi hienosti 1-tuloksella. Jytinä oli todella innokas ja malttamaton suorittaja kokeen aikana. Tuntui että koko koe meni tuplakäskytykseksi, kun se tarjosi liikkeestä maahan menoa vähän joka väliin. Ettei vain oltaisi harjoiteltu sitä liikaa =)

Toinen oli seisomisliikkeissä loppuasentojen puuttuminen eli liikeestä seiso ja estehyppy. Kokeessa luulin ettei sitä enää huvittanut tehdä loppuperusasentoa, kun liikkeet on koesuorituksen lopussa ja kaveri ei ollut saanut kuin silitys ja kehupalkkoja, et pidä tunkkis. Sitten asiaa mietittyäni totesin, että kaveri teki aivan koulutustason mukaisen suorituksen liikkeestä seisomisessa sekä estehypyssä. Olen niin paljon ottanut siltä sivulle istumisen ennakointia pois etten ole antanut sen istua ja seisottanut ns. ylipitkiä aikoja sitä sivullani. En vain muistanut rikkoa tätä kaavaa ennen koetta, joten totta kai se tarjoaa sinnikkäästi sitä seisomista. On se vain pätevä pikku parsoni!

Luulin että Jytinällä olisi enemmän keskittymisvaikeuksia toisten koirien tai äänien osalta, mutta hyvin se malttoi tehdä. Luoksetulossa vähän unohtui loppuosan suoritus ja hajut vei pientä kaveria, mutta tämä on helppo opetella vahvemmaksi toiminnoksi. Koska olen naksutellut niin paljon Jytinälle liikkeitä niin se kerkesi tarjota vaikka mitä ennen liikkeitä, että saisi palkan, joten malttiharjoituksia pitää tehdä reilusti lisää. Tykkäsin todella paljon Jytinän iloisuudesta ja tehokkuudesta tehdä töitä, kaikki pieni yliaktiivisuus on minusta vain posiitiivinen ongelma. Jytinä oli todella pieni kaveri siellä paikkamakuu rivissä bokserin vieressä, mutta onneksi Jytinällä on suuri kokoinen isoveli, joten pikkukoiraa ei hirvittänyt yhtään olla isojen koirien keskellä.

Luoksepäästävyydessä Jytinä oli aivan äärirajoille kestääkö se nahoissaan, kun joku tulee häntä silittämään ja aivan uusi ihminen. Se olisi niin halunnut pussailla ja hyppiä vasten, mutta onneksi se patosi kaiken tahtonsa ja halunsa hännän heiluttamiseen. Olettekos ennen kuulleet tällaisesta patoamismuodosta? se taitaa olla parsonien ihan oma juttu...luulen ainakin niin.

Tuosta loppuperusasentojen puuttumisesta hypyn jälkeen ja yleensä että Jytinällä oli vaikeuksia edes ottaa perusasentoa siinä niin se varmasti luuli, että homma on jo ohi koska kytkin koiran varuilta kiinni ennen kuin mentiin estehypyn lähelle. Treeneissä se kerkeää hyppiä sen kolme kertaa itsenäisesti ennen kuin saan sen perusasentoon, joten siksi kytkin sen kokeessa jottei kaveri mene nollaamaan iloisesti liikettä. Sotkin siis Jytinän ajatukset kytkemällä koiran ja se luuli että lähdemme jo kentältä, koska niin teen myös treeneissä eli kytkettynä lähdetään autolle loppupalkalle. No täytyy kouluttaa se pysymään sivulla ilman hihnaa estehypylle mentäessä, mutta se onkin helpommin sanottu kuin tehty ;)

Suuri kiitos kaikille kansamme treenanneille ja varsinkin kääpiöryhmälle joka on talvesta asti  jaksannut kokoontua säännöllisen epäsäännöllisesti tokoilemaan. Tästä on hyvä jatkaa.

Kääpiöryhmämme muillakin jäsenillä sujui koe ilman suurempia kommelluksia. Martta ja Kati jäivät harmittavasti yhden pisteen päähän 1-tuloksesta. Unski ja Riikka ylsivät myös hienosti 1-tulokseen.

Täältä löydät Jytinän tokokoe videon ja Alla muutama kuva Jytinästä kokeessa. Kaikki kuvat on ottanut Milena Nevanto. Osasuoritukset pisteineen löytyy meidän kotisivuilta Jytinän tokosivuilta.


Liikkeestä seisominen

Kiinni seuraaminen

Estehyppy


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti