torstai 14. kesäkuuta 2012

Vesipelastuskausi avattu meidänkin osalta!


Tokon SM -kilpailuissa turistina.

Nyt on treenit jääneet vähiin, kun toukokuu meni täysin kiinni töissä maakuntaa ympäriinsä kiertäen ettei treenimään ollut mitään asiaa. Kova tavoite oli päästä TOKON SM-kilpailuihin Reinon kanssa, joten iltaisin kävin treenaamassa väsyneenä lähikentällä tokoa ja sekin meni ihan turhaan, koska koirat saivat jostain kennelyskän. Aika huonoa tuuria täytyy kyllä olla kun juuri arvokisojen alla sairastuvat, mutta minkäs teet ja lähdin sitten turistina mukaan ja räpsin treenikavereista ja tutuista kuvia kisoista :) kuvat löytyvät galleriasta.


Sain sieltä taas uuden tokokipinän, kun näki niin hienoja suorituksia että miekin haluun saada Reinolle samanlaisen suorituksen esim. luoksetulon pysäytyksissä oli tosi mageita stoppeja :) Kaukot meni usealla evl:n koiralla penkin alle varsinkin jos suoritusvuoro oli loppupäässä, kun siinä vaiheessa oli jo väsy kerinnyt iskeä koiraan ja selvästi kehtuutti tehdä enää mitään tarkasti. Tästä saikin itselle sellaisen asian miettittäväksi, että millä pidät  koiran motivaation yllä noin pitkän päivän ajan ja yhdestä kehästä saat juosta heti seuraavaan suorittamaan eikä aina välttämättä ole aikaa kunnolla palkata tai antaa koiran huilata välillä.


Sattui siellä myös alokasluokassa ainakin yksi haaveri ja aussi puraisi luoksepäästävyydessä tuomari Erkki Shemeikkaa kasvoista. Koirakko suljettiin kisoista ja tuomari jatkoi heti muiden suoritusten arvostelua samalla tyrehdyttäen verenvuotoa.


Vesipelastuskausi korkattu! 


Lähtöluvan odottelua.
Eilen avattiin Reinon kanssa vesipelastuskausi ja olipa poika innoissaan. Se veti minut autolta rannalle asti ihan täysillä ja ihan luvan kanssa. Laitan vasta rannalla Reinon maahan käskyn alle siksi aikaa, kun annan avustajille ohjeet mitä treenataan. Tällä kertaa aloitettiin esineen viennillä ja pidettiin matka lyhyenä, koska Reino viime kesänä pidemmältä matkalta otti rannasta jonkin kiintopisteen eikä enää sen jälkeen vaihtanut suuntaansa vaikka miten yritin kutsua sitä maalitolppien välistä palaamaan. No nyt järjestettiin harjoitus siten ettei sillä ollut mahdollisuutta epäonnistua eli matka pidettiin aluksi noin 7 metrissä ja tehtiin pari vientiä ja toisella kierroksella lisättiin hieman lisää etäisyyttä, koska lyhyeltä matkalta toimi niin hyvin. Reinolla oli myös viime kesänä sitä vikaa, että se tiputti vientiesineen suustaan pari metriä ennen venettä ja rupesi vaatimaan vaihtoesinettä tai toinen versio oli että se vei vientiesineen veneelle muttei antanut sitä vieraalle henkilölle.Nyt mietitiin paluun motivointia esineiden arvon mukaiseen järjestykseen koiran mielestä eli vientiesine on Reinon mielestä ei kiinnostava esineja sen viennistä se saa vaihdossa narupallon. Ensimmäisellä yrityksellä Reino otti vientiesineen, mutta tiputti sen heti suustaan kun sai lähtö luvan. Kutsuin Reinon takaisin ja annoin esineen uudestaan ja sitten se lähti uimaan esine suussaan, kun muisti ettei matka jatku ilman typerää vientiesinettä. Narupalloa taas ei saa ottaa esille ennen kuin Reino on aivan veneen reunalla asti ja esinettä ei heitetä vaan annetaan vientiesineen irrottamisen jälkeen suoraan koiralle suuhun.


Pakollinen vientiesine, jota ilman matka ei pääse jatkumaan.

Narupallo suussa paluu matkalla.
Reinolla on sitten vaihdon jälkeen kiire minun luokse, koska minulla on vielä hauskempi palkka hallussani eli vinkuva tennispallo ja johan koira tulee vauhdilla ohjaajan luokse, kun saa vielä paremman palkan. Muutapa ei sillä kertaa treenattu niin sai monta toistoa tehtyä samaa asiaa ja koirakin oppii paremmin. Vepeily on kyllä niin lemppari laji Reinon mielestä siinä saa hillua ja leikkiä niin paljon eikä kukaan rajoita sitä tai no ehkä vähän aikaa lähdöissä ;) Niin ja vepeily kuvia löytyy täältä KLiK!

Ja pääpalkkana vinkuva tennispallo.

Jytinä oli kanssa mukana ja käytin treenien loputtua sitä ihmettelemässä veden pärskettä. Ja kyllä se oli ihmeissään veden äänestä ja aalloista. Tassujen kastuminenkin oli jännittävää Jytinän mielestä :)

Siis mitä ihmettä tämä on?
Uskaltaako narupallon ottaa tuolta?
No saatiinhan se sieltä ja päästiin leikkimään.3 kommenttia:

  1. Mukavaa, että Reino on saanut vepekauden korkattua. Se taitaa meidänkin poikien mielestä olla kaikista hauskin laji :)

    VastaaPoista
  2. Kah NYT vasta jotenkin bongasin toko-sm-kuvia! Mein mudi ei moneenkaan otokseen ollut osunut, joten iso kiitos sulle :) Saa varmaan ottaa blogiin yms omaan käyttöön?

    VastaaPoista