torstai 5. huhtikuuta 2012

Jytinän aksaa

Agility treeneissä alkoi kesäkausi ja ryhmät sekoitettiin samalla. Meidän koutsina toimii tämän kesää Sanna Törrönen ja tämän kerran treeni oli ns. tasotesti, jotta Sansku osaa suunnitella jatkossa treenit meidän ryhmän tasoa vastaaviksi. Harjoitusradalla oli myös kepit, pituus ja A-este, mutta en viitsinyt niitä tuohon laittaa, koska myö ei niitä vielä osata.Alkuun jätin Jytinän kahden hypyn päähän, josta kutsuin sen 3 esteelle, jossa tarkoitus oli tehdä niisto ja siitä heittää se 4 esteelle eli putkeen.No ensi yrittämällä Jytinä vai kaahasi minun ohi eikä ohjeiden kuuntelusta ollut tietoakaan. Sitten koira takaisin aloitukseen tai helpotin hommaa siten että jätin Jytinän enää 2 esteen taakse odottamaan niin vauhti ei ehdi niin suureksi ja ohjeiden kuuntelemiselle jää silloin paremmin aikaa. No nyt Jytinä kuunteli hyvin, mutta ohjaaja jäätyi paikoilleen ja jäin Jytinän alle. Jotenkin jäin vain odottelemaan et tuleeko se vai jatkaako vain matkaansa ja sitten kun se tulikin olin auttamattomasti myöhässä.


TÖMÄRI!!!No sitten saatiin Sanskulta vähän huutia, että liikettä kinttuihin ja seuraavalla kerralla se sitten onnistuikin jo hienosti. Jytinän vauhtiin on vain totuttelua, kun se on niin hullun nopea noinkin nuoreksi koiraksi.

Ohjaus takaa kiertoon!


Ja sitten vauhtia kinttuihin etten jää pennun jalkoihin!


Tästä jatkettiin harjoitusta siten että Jytinä jäi odottamaan suorassa linjassa kauaksi 4 estettä eli putkea. Itse menin valmiiksi putken toiseen päähän odottamaan, josta kutsuin Jytinän ja lähdin heti itse juoksemaan 5 esteen ohi, josta ohjasin Jytinän vauhdista 6 esteelle eli mutkaputkeen. Eka kerta meni todella hyvin.Mutta sitten kun olin mennyt takakautta putken taakse ja kutsuin Jytinää vasemmalla niin koira oli menossa ihan eri suuntaan.Hommaa taas helpotettiin siten että käännettiin putken toinen mutka suoraksi eli alku oli mutkalla ja loppu olikin suoraa ja lyhennettiin vielä putkea. Jytinä oli kuitenkin saannut jo pienen päänsä tästä hommasta ihan sekaisin, joten se meni putkeen, mutta tuli saman tien menopäästä takaisin ja lähti minun perään kipittämään. Jätettiin homma sitten parin yrityksen jälkeen siihen ettei se opi jotta putkesta voi palata samaa reittiä. Jatketaan putkesta kääntymistä sitten ensi kerralla todella helpolla treenillä.

Eka kierros oli sen verran haastava, että loppuun tehtiin vain rallirata, jossa oli vain hyppy, suoraputki, hyppy josta suoralinja mutkaputkeen, josta taas suoralinja hypylle, suoraputki ja siitä kaksi hyppyä vinottain niin sanottuna loppusuorana. Meinasin ensin että en edes tee toista kierrosta, kun Jytinällä meinasi jo puhtiloppua ja sijaistoiminta sai vähän jo valtaa eli alkoi se hallin nuuskuttelu.

Sitten lainasin Päiviltä eläimenraatoa muistuttavaa lelua ja Jytinä innostui siitä kovasti, joten voitiin vielä rallipätkä tehdä. Jytinä tekikin sen täysillä täysin virheettä ja itselle meinasi tulla parissa kohtaa kiire että kerkeän ohjaamaan pientä pandaa. Loppusuoralla heitin eläimenraatorätin edellä maaliin ja Jytinä syöksyi innolla tappamaan sitä. Sitten me leikittiin tappoleikkiä hallista ulos ja siihen olikin hyvä lopettaa treenit.

Olin niin tohkeissani siitä että Jytinä leikkivihkoinkin hallissa, että laiton Jytinälle vain loimen ja lähdin kävelyttämään sitä ja unohdettiin Päivin lelu kuralammikkoon, josta sitä enää tuskin erotti kun tultiin takaisin. Jotta kannattaa meille lainata lelujaan, hyvä huoli me niistä pidetään! =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti