sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Poispäin käännös

Pentuagilityssa oli tänään vuorossa uutena asiana poispäin käännös kouluttajan opastamana ja itsenäisenä treeninä samaan aikaan vanhojen asioiden kertausta eli 90 asteen lähetyskulmaa parilla esteellä, kujakeppejä, hyppy ja putki treeniä. Mitä nyt kukin halusi tehdä. Ollaan tehty siten että koko ajan on toisia koiria samaan aikaan treenamassa niin tottuvat jo pienestä asti toisten koirien läsnäoloon ja erilaisiin ääniin. Se joka ei keskity omaan tekemiseen vielä varmasti laitetaan pitkään liinaan niin karkumatka jää lyhyeksi. Jytinä kuuluu näihin karkumatkalaisiin =) se tahtoo aina eri kohtaan siirryttäessä käydä tarkistamasa edellisen paikan, että jos siellä olisi vielä niitä palkkoja jäljellä. Tarkistuksen jälkeen kelpaa taas emännän kanssa tehdä juttuja.

Tänään otin ensi kertaa Jytinälle odottamisen mukaan tehtäviin, mutta vain helppoihin joissa se kykenee suorittamaan lyhyen paikalla olon. Kotona se kuitenkin osaa jo pitkiäkin aikoja odottaa,joten se tietää mistä on kyse. Hallilla olisi riittänyt että se vain odottaa, asennolla ei niin väliä, mutta se tarjosi paikallaolo asentoa eli maahan menoa odottaessaan, mutta hyvä kuitenkin että malttoi jäädä. On se sellainen kiituri tuolla ja intoa täynnä, että välillä hirvittää =)

Poispäin käännösten tekeminen aloitettiin kutsumalla koira ensiksi käteen ja palkattiin kädestä liikkeen vielä jatkuessa. Tämä kun onnistui tehtiin kädellä heittoliike, jolla koira saatiin menemään esteen yli ja tekemään tiukan käännöksen. Ohjaus tehtiin koiran puoleisella kädellä eli esteen puoleisella, koska rintasuunta harjoituksessa oli koko ajan poispäin menevä eli este oli ohjaajan oikealla puolella ja takaperin peruuttaen koira otettiin oikeaan käteen, josta se nami/lelua heittämällä saatiin tekemään tiukka käännös esteen yli. Jytinä hoksasi homman nopeasti, mutta välillä itsellä liimantui juustopalat kiinni kämmeneen enkä saanut niitä siksi heitettyä, joten pari kertaa meni tämän takia sähläykseksi harjoitus.

Itsenäisenä treeninä tein muutaman kerran kujakepeillä läpijuoksua ja parilla esteellä muutaman vinottaisen esteen suorittamisen. Tämän jälkeen hyppy putki hyppy -sarjan. Tähänkin ns. vanhaan asiaan yhdistin jo odottamisen, koska itse harjoitus oli muuten helppo ja tuttu pennulle. Tällaisissa menevissä vauhtipätkissä Jytinä ei vilkuile muualle, mutta vähänkin jos on "tylsää" jankkaamista niin se lähtee tekemään omia ratojaan tai häiriköimään toisia treenaajia. Onneksi karkurit voi kytkeä pitkään liinaan niin saa harjoitukset tehtyä itse ja toisetkin rauhassa =)

Yritän huomenna lisätä epämääräiset treenipätkämme blogiin.

1 kommentti: