tiistai 3. tammikuuta 2012

Kääpiöryhmä

Nyt alkoi taas kääpiöryhmä pyörimään eli Unski heeleri, Martta kk mäyräkoira ja Jytinä. Tänään käytiin Kanervalan koulun pihalla tokoilemassa. Aloitettiin tietysti kaikkien hyvien tapojen mukaan siten että ensin koirat leikkimään keskenään ja sitten vasta hommiin.

Jokainen teki yksitellen muutaman liikkeen ja toiset koirat olivat sillä välin autossa. Jytinän pidin 10 metrin liinassa, jottei minun tarvinnut tuhlata energiaa jännittämiseen, jos se lähtisikin omille tutkimusretkilleen. Otin näihin treeneihin vain sellaisia liikkeitä, jotka se osaa jo kotona ilman häiriötä ja nyt kokeilin häiriöiden kanssa.Aluksi otin noutokapulan nostoja ja ne sujuivat hyvin. Sitten yritin saada Jytinän hakemaan kosketuskepin avulla perusasentoa, mutta tökkäämiset onnistuivat pitkällä kepillä edessä, mutta kun siirsin kepin sivulle niin sitten se vain tuijotti keppiä muttei siirtynyt sitä koskettamaan. Sisällä se osaa jo tämän homman, mutta ulkona se meni vielä treenikavereiden ja minun tuijotteluksi eli kosketuskeppi täytyy tehdä vielä häiriöttömässä tilanteessa vahvemmaksi. Onneksi perinteisellä makkarat käteen ohjauksella sain Jytinän perusasentoon, tosin tässä tulee ärsyttävä kumartelu pienen koiran kanssa siksi haluan opettaa kosketuskepin Jytinälle niin kumartelu jää tarpeettomaksi. Vähän tein siinä imuttamalla sivulla seuraamista ja se sujui jo ihan mallikkaasti. Hieman pomppuaskelia tuli seuraamisessa, mutta täytyy ohjaajan kumartua vain enemmän niin poistuu sekin ongelma. Kyllä se siitä helpottuu kun pentu rupeaa hoksaamaan seuraamisen idean.

Muutaman maahan menon käskystä ilman apuja tein ensimmäistä kertaa ulkona häiriössä ja ne meni alkuun pienellä viiveellä, mutta teki kuitenkin kun mietti ensin hetken että mitähän se sanoi/tarkoitti?!?

Loppuun vauhti luoksetuloja, joissa Jytinällä oli pitelijä ja itse seisoin passiivisena koko luoksetulon ajan. Kaveri pinkoi minkä jaloistaan pääsi eikä tarvinnut yhtään ärsykkeitä luoksetuloon.
Reino on käynyt tässä välin jo pari kertaa vetohiihto treeneissä ja koko ajan syttyy hommaan paremmin. Nyt se ei enää vilkuile minun perään =) Viimeksi Reinolla oli niin kova meno ladulle, että veti hiihtäjänsä kolme kertaa latua pitkin alamäen alas ennen kuin toinen sai edes sukset jalkaansa. Jatkossa Reinolla on lähdöissä pitelijä niin homma toimii ehkä hieman paremmin, mutta hyvä huomata että estot vetämistä kohtaan on kadonneet. On se kuitenkin alkuun varmasti hämmentävää, kun aina on kielletty vetämästä ja nyt saakin oikein luvan kanssa vetää ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti