sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Jytinä pieni pandaeläin

Huh huh mikä JekkuBattery tuli otettua kotia!

Normaalit koiranpennut väsähtävät vähän aikaa leikittyä ja ryhtyvät itse nukkumaan, mutta tämä pieni parsoni ei hyydy sitten millään. Sillä menee kuppi niin nurin, että sen touhuissa ei ole enää mitään tolkkua ja se roikkuu Reinon poskivilloissa, puree minua nilkkaan ja puree ylipäätänsä kaikkea mikä tulee vain eteen. Tähän ei auta muu kuin ottaa pentu syliin ja rauhoittaa se siihen. No yleensä ei mene pitkään kun se sitten nukahtaa syliin. Nytkin se nukkuu kerällä sylissä =) mutta täytyy aina muistaa, että sen suloinen ulkonäkö pettää aina pahemman kerran.

Otin pojat tänään mukaan kun pidin möllitokon Joa:lle. Tokoilun jälkeen kentälle otettiin kaikkien koirat ja siellä oli myös Jytinän kanssa suunnilleen saman ikäinen bordercollien pentu. Jytinä tuli kaikkien muiden kanssa juttuun paitsi tämän pennun kanssa. Ensin se vähän arkaili toista pentua ja sitten hetken päästä alkaa kuulua karmea pennun hätäkirkuminen, kun Jytinä päätti tosissaan hyökätä toisen pennun päälle ja otti kunnon terrieri otteen toisen huulesta. Naskalihampaita sai ihan kaksin käsin irrottaa huulesta irti. Onneksi vammoja ei tullut vaan oli enemmän kyse säikähdys kirkumisesta, mutta enpä ole ennen törmännyt näin pieneen pentuun joka ei halua pelkästään leikkiä vaan käy tosissaan toisen päälle! No onneksi käytiin vielä porukassa kävelemässä niin pennut menivät jo vierivieressä ajoittain, kunnes Jytinä jälleen yritti toisen poskivilloihin kiinni. Mietin juuri että on Jytinällä ollut koira kontakteja, mutta kaikki ovat olleet aikuisia koiria ja sitten ongelmia tulee saman ikäsen pennun kanssa. Onneksi alamme ensi sunnuntaista alkaen käymään agilityn penturyhmässä, joten vielä on toivoa saada tämä pieni peto söpössä panda-asussa sosiaaliseksi. Luulen kuitenkin, että Jytinä hyökkää enemmän epävarmuuttaan ja sen mielestä hyökkäys on paras puolustus.

Muitakin vauhdikkaita ja vaarallisia tilanteita on riittänyt. Keinu piti asetella ylös tuen päälle, koska muuten Jytinä on koko ajan juoksemassa tekemäään keinua. Onneksi se on niin pieni, että keinu alkaa mennä alaspäin vasta kun koira on jo ihan päädyssä niin kerkeää hyvin juosta ottamaan keinua vastaan ennen kuin se jysähtää maahan. Vikkelä kaveri ja selvästi agilityainesta pennussa, koska on utelias, peloton sekä hullun vikkelä. Tuota temperamenttiä vain kuin saisi hieman hallittua niin hyvä tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti