lauantai 17. syyskuuta 2011

Tokotreenit kääpiöiden seurassa

Huomenna olisi tokokoe Kulhossa, joten käytiin koepaikalla tekemässä viimeistelytreenit. Seuraksi tulivat Unski the maastonakki rodultaan siis lancashire heeler eli heeleri sekä Martta karkeakarvainen mäyräkoira. Vettä alkoi satamaan samantien kun lähdin pakkaamaan autoon hyppyestettä ym. tokotarvikkeita. Onneksi sade hieman hiljeni kun pääsin treenipaikalle asti.

Ensiksi tehtiin tokokehä valmiiksi ja sovittiin missä pätkissä kukin tekee mitäkin. Reinolla aloitin seuraamisella ja voi juku miten hienoa seuraamista se esitti. Juoksussakin oikein etujalat oikaisi suoriksi ja oikein yliyritti seuraamista tehdä...harmi kun se ei ikinä toimi siellä kehän sisällä noin =(

Annoin katsekontaktista ja aktiivisuudesta kunnon taisteluleikki palkkauksen. Tämän jälkeen tein ruutuun lähetyksen ja se onnistui kerralla niin huipusti etten tehnyt toistoa. Reinolla on ollut nyt vähän sitä että se merkkaa ruudun etureunaa, joten olen tehnyt naksuttimen kanssa parin metrin päästä ruudunpaikka treeniä ja nyt se juoksi suoraan keskelle ruutua seisomaan. Ruudun takana hieman sivuilla oli oranssit kartiot häiriönä ja itse ruutu oli punaisilla kartioilla. Nyt tämäkään ei aiheuttanut hahmotusongelmia.

Tämän jälkeen heti ohjattunouto siten että aloituskohdassa ruutu jää meidän vasemmalle puolelle ja siitä lähetys merkille ja nouto vasemmalta eli ns. ruudun puolelta ja sen täytyy malttaa hakea kapula vaikka olisi helppo lähteä käsimerkistä ruutuun. Laitoimme myös häiriö tötteröt ohjatunnoudon kapuloiden taakse, koska ne ovat välillä häirinneet Reinon keskittymistä. Nyt merkille pysäytykset olivat napakat ja suunnissa ei ollut mitään ongelmia. Lopetin liikeen pelkkään merkin kiertoon, josta palkka. Tätä ennen tietysti kapuloiden vienti ihan kuin olisimme suorittamasa kokonaisena noutoliikkeen. Kati teki koko ajan häiriö käskytyksiä ja Reino reagoi niihin sätkymällä, joten syöttelin sille makupaloja jotta ei reagoisi liikkurin käskyihin ja rauhoittuisi vähän perusasennossa. Ohjatunkin onnistuttua varmoin ottein vein Reinon autoon ja Martta pääsi suorittamaan tokoliikkeitä.

Lyhyen huilin jälkeen otin Reinon takaisin töihin ja jatkoimme tunnistusnoudolla. Tässäkin kierrokset olivat aivan liian korkealla ja Reino reagoi liikkurin käskytyksiin, joten taas syötiin makupaloja ja rauhoituttiin. Eka lähtö etsimään oli niin raju että märkä hiekka vain lenteli ja kapulat sai hieman kyytiä. Reino ei keskittynyt nuuskimaan vaan otti ensimmäisen kapulan suuhunsa ja lähti tuomaan. Tämän käskytin irti enkä ottanut kapulaa vaan lähetin uudestaan etsimään ja tulihan se oma esine sieltä. Tehtiin toisto perään uudella kapulalla ja suoritus oli rauhallisempi ilman toisten kapuloiden härkkimistä ja mikä parasta paluu vauhtikin oli laukkaa.

Tämän jälkeen jatkoimme metallinoudolla, joka on ollut tähän asti meidän surkeinliike. Reino on niin inhonnut metallikapulaa, mutta tähänkin on nyt löytynyt ratkaisu, joka on hevosen juoksutusraippa jonka narun päässä on farkkujen lahje. Reinolle ei etukäteen nyt näytetty, että raippa on kentällä vaan Kati oli valmiina kauempana seisomassa raipan ollessa maassa ja otti sen vasta käteen, kun olin Reinon kanssa hyppyesteellä perusasennossa selkä Katiin päin. Reino suoritti silti vauhdikkaan noudon ottamalla kunnon otteen kerrallla ilman kalistelua tai suun aukomista. Vapautin Reinon ja Kati näytti Reinolle että housunlahje onkin kentällä palkkana ja siitähän se ilo pääsi irti!

Sitten annettiin Reinon olla kunnon saalistiltissä vähän aikaa ja nautiskella saalistamisesta sydämensä pohjasta. Tämän jälkeen otettiin toinen toisto, mutta Reinolla menee raipasta hieman "kuppinurin", joten lahkeesta irrottaminen on työntakana ja sen jälkeen perusasentoon tuleminen on hankalaa. Nytkin se tarjosi perusasentoa oikealle puolelleni ja rintamasuunta taaksepäin eli ei ihan oppikirjan mukaisesti =D Tähän ei auta se että itse hekotan koiran puuhailuille niin etten saa käskyjä sanottua kunnolla. No perusasento saatiin sitten tehtyä ja uusinta noudossa Reino avasi hieman suunsa takaisin tullessa, kun halusi luovuttaa kapulan nopeasti pois. En hyväksynyt tätä vaan tehtiin uusinta heitto ja hyvä ettei taas tullut varaslähtöä noudossa. Luvan saatuaan Reino teki upean voimakkaan noudon ilman mitään miettimisiä ja ote oli aivan superi, joten taas pääsi saalistamaan lahjetta ja saikin leikkiä pitkään aarteellaan.

Loppuun otin luoksetulon pysäytyksen käyttäen raippaa takapalkkana ja oli kyllä niin tehokasjarrutus että Reino niiasi lähes istualleen ja eikun siitä suoraan vapautus palkalle.

Saa nähdä mitä mielleyhtymiä nämä kikkailut aiheuttavat Reinolle huomenna kokeessa, mutta koiralla oli ainakin ihan super hauskaa ja ohjaajalla kanssa. Riikkakin saapui juuri meidän lopettettua, joten otettiin heidän treenin jälkeen vielä ryhmä paikallaolot.

Tämän jälkeen Reino pääsi kääpiöiden kanssa juoksemaan metsään irti ja kiusasi toisia pitkillä jaloillaan loikkien ja omaa palloaan esitellen. Reino laittoi välillä pallon maahan ja peruutti kauemmaksi jos joku sen siitä yrittäisi viedä. Sitten Reino peruutti vähän liian kauaksi ja Unski nappasi pallon. Unski parka oli aivan kauhuissaan ja karvat selästä ylhäällä juoksi karkuun, mutta ei luovutanut silti palloa...hullu pikku heeleri. Täytyi Reinoa vähän käskeä pysymään kauempana ettei liiskaa pikkukoiraa. Lopulta Unski ei enää kestänyt Reinon painostusta vaan luovutti pallon suosiolla ylivoiman edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti