tiistai 19. huhtikuuta 2011

Voihan metallikapula...

Tuskaista on saada metallinoutoa kuntoon. Olen kyllä edennyt paljon, mutta tuntuu niin oudolta et mikä siitä tekee niin vaikeata, kun koira muuten tykkää noutaa todella paljon, mutta ei metallia. Reino siis ottaa metallikapulan suuhun, mutta ei pure siihen ns. kunnolla vaan kantaa sitä pää alhaalla ja hampaisiinsa kalisuttaen. Luovuttaessa yrittää taivuttaa päätä oikein kallelleen että näyttäisi varmasti siltä että kapula painaa tonnin ja elämä on yhtä tuskaa.

No mutta olen siis saanut Reinon luopumaan jo siitä tavasta, että se ei mene maahan kun ottaa kapulan suuhunsa. Tätä hommaa olen lähtenyt naksuttellen sille opettamaan eli ensin sai palkan vain suorilla jaloilla tehdystä kosketuksesta kapulaan. Siitä sitten nostin palkkauskriteeriä pikkuhiljaa. Koskettamisesta jatkoin siihen, että Reino avaa suunsa eli ei tarvinnut ottaa vielä otetta vaan avasi vain suun ns. kapulan ympärille. Sitten seuraavaksi täytyikin jo ottaa ote ja siitä sitten jatkoin kapulan nostamiseen. Tämän jälkeen vaadin pikku pätkään tuomista, mutta palkan sai vain jos otti kerralla hyvän otteen eikä ote valunut kalisuttamiseen. No tässä välillä omat kriteerit menivät sekaisin ja välillä palkkasin kunhan vain toi, kun pelkäsin et se ei tuo sit ollenkaan jos ei saa palkkaa kun kuitenkin toi vaikka välillä kalisutti, mutta korjasi otettaan. Tämä oma häröily vaatimustason pitämisessä vei meitä sitten väliaikaisesti taaksepäin metallinoudossa.

Nyt kun kriteerit on saatu kuntoon niin eilen onnistui jo kolme noutoa neljästä oikein hienosti eli tein kolme harjoitusta ensin jättäen kapulan Reinon ja miun väliin, ensimmäisellä kerralla se nosti kapulan varmalla otteella ja toinen hienosti minulle. Tuonti matka jotain neljä metriä eli lyhyellä matkalla harjoitellaan. Toisella kerralla otti hyvin suuhun, mutta luovutuksessa antoi otteen lipsua. En siis palkanut tästä vaan tein uuden harjoituksen samalla tavalla ja se onnistui taas todella hienosti. Välillä tehtiin pari agilityhyppy pätkää, jotta sain viettitason korkealle ja tein normaalin noudon metallikapulalla eli lähtö perusasennosta. Heitin kapulan ja annoin käskyn noutaa. Reino lähti laukalla, otti heti reippaasti kapulan kääntymättä minuun päin ja palautti sen häntä pystyssä ripeällä ravilla. Ote pysyi hyvänä koko paluu matkan ja luovutuksessa oikein puri kapulaa ettei vain jää palkka saamatta. Olin niin tyytyväinen, että vihdoin kaiken tuon sekoilun ja uurastuksen jälkeen alkaa valoa näkyä tunnelin päässä. Toki Reino yrittää jatkossa varmasti että jos vähempi kelpaisi, kun en ole ollut vaatimustasossa johdonmukainen, mutta uskon että asia korjaantuu eikä se mieti ns. edes riman alittamista kun muistan pitää palkkaus kriteerin saavuttamallamme tasolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti