tiistai 28. joulukuuta 2010

Ryhmätreeniä

Kisakirja edelleen kateissa =( Tänään käytiin ryhmätreeneissä tekemässä paikallaolon käskytyksiä, seuraamisen pysähtymisissä perusasentoja ja liikkeelle lähtöjen käskytystä, ohjattunouto, entinen idari nykyinen z-liike (korjatkaa jos nimitän sitä väärin) ja sitten vielä tunnistusnoutoa.

Reinohan painaa seuratessa reittä vasten, jota olen pikku hiljaa yrittänyt kitkeä pois. Nykyisin se ei enää paina perusasennoissa vaan vasta liikkeelle lähdettäessä. Olen kieltänyt aina kun se koskettaa ja palkannut heti kun ottaa etäisyyttä. Uutta kohtaa olen opettanut imuttamalla, mutta kiihtyessään vanhat tavat tuppaavat tulemaan heti esiin suorituksissa. Mutta parempaan suuntaan silti ollaan menossa. Reino edisti todella paljon seuraamisessa ja korjasi perusasentoaan aina kun sanoin seuraa -käskyn. Tätä menikin sitten harjoitellessa jonkin aikaa, että sai koiran pysymään paikoillaan. Liian pitkät tauot ei tee hyvää tähän malttipuoleen vaan kaikkiin liikkeisiin on tullut kärsimättömyyttä, varaslähtöjä, nykimistä mutta ei onneksi minkäänlaista ääntelyä. Ellei minulle haukkumista liikkeiden välissä lasketa sellaiseksi =D

Ohjattunouto sujui todella hyvin vaikka häiriötä tehtiin todella paljon. Kapulat laitettiin suoraan ruudun eteen ja Eija juoksenteli sekä piti kovaa ääntä sivulla/takana kun liikkuri vei kapuloita paikolleen. Sirpa ja Sista tekivät vieressä myös samalla omia treenejä. Ensimmäisellä kerralla sain koko ajan huomauttaa Reinolle keskittymisestä ja se katsoi liikkuria vain silloin kun hän asetti keskimmäisen kapulan paikoilleen, muuten ympäristön häiriöt veivat kaiken huomioin ja sitten kun ei niitä voinut katsoa niin Reino otti minuun tiiviin katsekontaktin. No lähetin silti Reinon tekemään ohjattuanoutoa ja hyvin se vauhdikkaasti nouti oikealta puolelta vaikka vasemmalla olisi ollut kapula suoraan ruudun edessä. Ruutu hullulle koiralle tämän olisi luullut olevan vaikeaa, mutta se on tainut vihdoin ymmärtää varmasti ruudun ja ohjatunnoudon eron vaikka molemmille mennään merkin kautta. Lopuksi tehtiin äänihäiriöiden kanssa pelkkä merkille lähetys,sitä ennen tietysti oli kapulat viety jotta tulee sitä odotusta harjoiteltua samalla.

Idaria otin koemaisesti käskytettynä uudella järjestyksellä: maahan, seiso, istu. Reino teki ripeästi kaikki liikkeet ja pysyi hyvin paikoillaan. Loppuperusasento vain lipsahti pitkäksi, kun ei odottanut pysähtymistä. Itselle tuntui vaikealta odottaa liikkurin käskyä käännöksiin.

Tunnarissa Reinolla oli hieman levottomuutta työskentelyssä. Merkkasi selvästi heti oman kapulan, mutta kävi nuuskimassa vielä muita ja nosteli niitä suullaan. Toi kuitenkin lopuksi oman kapulan pois. En palkannut tästä muuten kuin suullisella rauhallisella kehulla ja otettiin uusi "oma"kapula ja toistettiin liike. Nyt työskentely oli varmempaa ja ei ottanut vääriä kapuloita suuhunsa, mutta palauttaessa heitteli kapulaa suussaan, josta huomautin ja loppumatkan kantoi nätistä. Tästä annoin pallopalkan, ettei paneistu liikaa huomatuksen takia. Tehtiin vielä yksi toisto ja nyt Reino teki hyvän suorituksen kokonaisuudessaan. Ei tarkistellut muita kapuloita vaan lähti heti tuomaan kapulaa ja kantoi nätisti kapulan minulle.

Paikallaolon käskytyksissä ei ollut mitään ongelmaa, josta jatkoin seuraamisen perusasetojen nopeusharjoituksilla. Niin monesti kokeessa Reino on jäänyt seisomaan loppuperusasennon, että nyt teen ihan erillistä treeniä tähän apujen kera, jotta se ei koiralta unohtuisi tekemättä. Tämäkin on ihana jäänne mondioringistä, jossa ei ollut niin tarkkaa missä asennossa koira oli. Ihan hyvät fiilikset jäi treeneistä ja edistystä näkyi taas viimekertaiseen eikä uusia ongelmia ilmennyt, joka on ihan positiivista =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti